Bodemraad voor veehouders

Hogeschool van Hall Larenstein • Sanne Koopmans Renske Atsma
Duurzame steden en gemeenschappen

Sanne Koopmans en Renske Atsma van de opleiding Dier en Veehouderij op de Hogeschool van Hall Larenstein geven bodemraad aan veehouders. Met hun bodemraad doen zij mee aan de race voor de LC Awards georganiseerd door de Leeuwarder Courant.

Eigenlijk hebben ze niets zelf bedacht maar alleen bestaande onderzoeken in een ‘bodemraad’ gebundeld. Heel simpel maar super effectief, alle veehouders vinden wel een advies dat ze nog niet wisten. Met de bodemraad van Sanne en Renske schetsen ze eerst kort het probleem van de veehouders, en vervolgens geven ze mogelijke oplossingen.

Boeren zitten in een tweestrijd, aan de ene kant willen ze meer biodiversiteit creëren, wat goed is voor de natuur, maar aan de andere kant zorgt dat voor verminderde opbrengst van het grasland, wat nadelig is voor de koeien. Sanne en Renske bieden met hun frisse blik oplossingen om tegelijkertijd biodiversiteit en opbrengst van het land te verhogen. Een simpel idee maar super effectief.

Wil jij stemmen op dit idee of op een van de andere ideeën? Dat kan via deze link tot en met 6 juni!

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu