Biobased plastics onderzoek voor EU

Van Hall Larenstein • Pauline Drost
Alle doelen
Partnerschap om doelstellingen te bereiken

De studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden en Arnhem, voeren projecten uit voor de Europese Unie, ook wel EU-projecten genoemd. Projecten waar de Europese Unie naar verlangen op het gebied van:

  • regionale en stedelijke ontwikkeling.
  • werkgelegenheid en sociale inclusie.
  • landbouw en plattelandsontwikkeling.
  • maritiem en visserijbeleid.
  • onderzoek en innovatie.
  • humanitaire hulp.

Van Hall Larenstein houdt zich al drie jaar bezig met verschillende projecten en trajecten in biobased plastics. Dit doen zij in samenwerking met verschillende bedrijven, met het mbo, hbo en wo. Ook werken lectoraten mee. Zo is er een lector in Duurzame Agribusiness in Metropolitane Gebieden en een lector gezonde aarde. Niet alleen bedrijven hebben eraan, maar ook de Europese Unie.

Plastic afval is een gigantisch probleem en dat wordt steeds meer. Er wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar composteerbare plastics.

In het begin vinden de studenten het nog eng dat ze een project voor de Europese Unie uitvoeren. Maar gaandeweg vinden ze het ontzettend tof en bezinkt het doel van zo’n project, en dat het niet zomaar een project is. Ze zijn zich daardoor meer bewust van het project in wat ze doen en waar ze het voor doen.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu