Bedrijfsbezoek Groningen Seaports

75 jaar Niedersachsen • Marian van Voorn
Industrie, innovatie en infrastructuur

75 Jaar Niedersachsen, is een club bestaande uit 12 middelbare scholieren uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland waren met Jongerentop en SPARK the Movement te gast bij het Cleveringalyceum in Appingedam. Daar gingen zij nadenken over een guerilla actie om aandacht te vragen voor het klimaat. Een guerilla actie is een marketingactie dat impact heeft en makkelijk te realiseren is.

De jongeren hebben een trip naar Duitsland in het vooruitzicht om daar verder samen te gaan werken met Duitse jongeren voor een duurzamere klimaat en industrie in de noordelijke provincies. De bedoeling is dat ze daar o.a. de guerilla actie in uitvoering gaan brengen.

Na de brainstormsessie vertrokken de jongeren naar Groningen Seaports in Delfzijl. Met uitzicht op de Eems, kregen zij een presentatie over het bedrijf. Wist je dat 1/3e van alle Nederlandse energie in de havens van Delfzijl en Eemshaven binnenkomt of opgewekt wordt?

Rugzak is weer gevuld en de volgende keer zien ze elkaar in Duitsland. De bedoeling is dat ze de kennis met elkaar gaan uitwisselen. Meer informatie over 75 jaar Niedersachsen lees je hier.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu