Battle of the sprout vegetable

Hogeschool van Hall Larenstein • Korrie Hoekstra
Alle doelen
Leven op het land

Hogeschool van Hall Larenstein Leeuwarden doet mee aan de SDG Action Day op 24 september 2021 mee en plakt er zelfs nog twee themaweken aan vast. Met voedsel als onderwerp staan er inspirerende activiteiten en een wedstrijd op het programma. Zo zal er tijdens de aftrap van de SDG-weken de SDG-vlag gehesen worden voorop het schoolplein. Na een korte toespraak zullen de minor studenten van ‘Feeding our planet’ klaar staan om de SDG doelen verder uit te lichten. Ook zullen de kweeksets spruitgroente met glazen potten en zaden worden uitgedeeld waaraan de wedstrijd is verbonden. Als verdieping op de spruitgroentes zullen drie verschillende lectoren je kennis bijspijkeren als het gaat over bodem, water en eiwit. De afsluiting zal plaatsvinden op het schoolplein met een interactief spel. Aansluitend wordt de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt én zal er een duurzame heerlijke lunch voor je klaarstaan.

Om te kunnen winnen laat je je creatieve geest op de loop en verzin je het lekkerste recept met de zelfgekweekte spruitgroente. Post het recept inclusief foto met de #buzzysprouting, #biologisch en #tuinplus. Ook meedoen, maar kan je niet aanwezig zijn bij de start of de lezing? Stuur een mail naar elsemieke.reiling@hvhl.nl of stuur een DM naar de instagram @milieukunde_hvhl.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Aeres Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu