75 jaar Niedersachsen

75 Jaar Niedersachsen • Nina
Duurzame steden en gemeenschappen
Industrie, innovatie en infrastructuur
Verantwoorde consumptie en productie

12 jongeren van het voortgezet onderwijs uit vier noordelijke provincies, van het Stellingwerf College, Sg De Nieuwe Veste Coevorden, Cleveringa Lyceum en Twents Carmel College, zijn gaan samenwerken met Duitse jongeren uit de noordelijke deelstaat Niedersachsen, om meer betrokkenheid te genereren voor klimaat en industrie. De jongeren willen hierin graag vooroplopen in zowel Nederland als Duitsland.

De deelstaat Niedersachsen wilde een internationale conferentie organiseren om het 75-jarige bestaan van de deelstaat te vieren. Jongeren van over de hele wereld zouden naar Hannover komen om oplossingen te zoeken voor het klimaat. Corona zorgt er helaas voor dat dit internationale gebeuren niet door kan gaan.

Gelukkig is er een compromis gesloten: alleen de jongeren van Nederland en Duitsland gaan samenwerken. Zij gaan in een team van 12 jongeren Nederland vertegenwoordigen en samenwerken met 16 Duitse jongeren. Om mee te mogen werken aan dit project, moesten de scholieren eerst solliciteren bij hun docenten.

De organisaties Jongerentop Groningen, Spark the Movement Friesland en RCE Friesland helpen de jongeren hierbij. Ze gaan op bezoek bij bedrijven in het noorden van Nederland die te maken hebben met duurzaamheid en industrie om inspiratie op te doen.

Volg hun avontuur via op Instagram @75.jaar.niedersachsen.

terug naar het overzicht
Spark the movement partner: NHL Stenden Spark the movement partner: Omrin Spark the movement partner: Nordwin Spark the movement partner: Rabobank Spark the movement partner: FB Oranjewoud Spark the movement partner: Provincie Friesland Spark the movement partner: Friesland college Spark the movement partner: RUG campus Friesland Spark the movement partner: Van Hall Spark the movement partner: Kek 2 Spark the movement partner: Friese Poort
Sluit menu